Kjente nasjonale og internasjonale rallyførere!

Evans Elfyn Ford Fiesta RallyEtter hvert som denne motorsporten har blitt mer populær i Norge, har naturlig nok også flere talenter dukket opp med årene. På verdensbasis har franskmennene stukket av med verdensmestertittelen i en årrekke, mens det er spesielt tre navn som har merket seg innen norsk rallykjøring.

I norsk sammenheng er det nok brødrene Petter og Henning Solberg, samt Andreas Mikkelsen som er de mest kjente førerne. Petter Solberg vant sin første VM-runde i 2002 og han har sammenlagt vunnet 13 VM-etapper. Rallykarrieren hans startet i 1999 i Ford World Rally Team før han byttet til Subaru World Rally Team i 2000. Siden 2013 har han også hatt en vellykket rallycrosskarriere og han ble tidenes første verdensmester i rallycross i 2014. Hans bror Henning har vært aktiv i Verdensmesterskapet i Rally siden 1998. Den noe yngre Andreas Mikkelsen startet sin karriere tidlig i Storbritannia og har deltatt aktivt i etappene i Verdensmesterskapet i rally de siste årene.

Internasjonale rallystjerner – franskmennene vet hvordan det gjøres

Siden Petter Solberg stakk av med tittelen i 2003, er det hvert år siden én av to franskmenn som har stått øverst på pallen under Verdensmesterskapet i rally. Først Sébastien Loeb og deretter Sébastien Ogier. Finland har også to kjente rallykjørere som har vunnet Verdensmesterskapet gjentatte ganger, nemlig Tommi Mäkinen og deretter Marcus Grönholm. Førstnevnte herjet på slutten av nittitallet, mens Grönholm vant to ganger, først i 2000 og deretter 2002. Ettersom franskmennene har beholdt ledelsen i så mange år blir det spennende å se hvem som stikker av med seieren under Verdensmesterskapet i rally 2015. Forhåpentligvis er det en fører fra et nytt land som klarer å slå franskmennene, for det er jo alltid gøy med litt forandring, ikke sant? Spennende blir det uansett!