Hvilke biler er det nordmenn ønsker seg?

Norge er et land der vi har valgt å satse på spredt bosetning. Det skal gå an å bo der ingen skulle tro at noen kunne tro, og bilen er i så måte uunnværlig for mange nordmenn. Uten bilen stopper Norge er et gammelt slagord som fortsatt klinger riktig.

Selv om bensinbilen og ikke minst diesel i våre dager blir mer og mer omstridt, er det ingen tvil om at bilen fortsatt vil være en betingelse for livet på landet og ofte også i byene. I denne artikkelen skal vi imidlertid se at mange av nordmennenes favoritter i våre dager er elbiler. Men hvilke biler er det egentlig nordmenn ønsker seg, og hvordan kan de få finansiert dem?

Drømmebilen og finansiering

Mange ønsker seg ny bil, men tenker at det kan være vanskelig å få lån. Det er imidlertid ofte ikke helt riktig, for nå er det ganske enkelt å få lån uten kredittsjekk for den som ønsker det. Med slike muligheter kan det ofte bety at drømmebilen er innen rekkevidde for mange av oss, selv om ikke helt tror det selv. Så nedenfor skal vi ganske enkelt se på de mest populære bilene i Norge, som mange av oss går og ønsker oss!

De mest populære bilene

bil lånEn av de mest populære er relativt ukjente Renault Zoe. Dette er en elbil med hele 400 kilometers rekkevidde, som nok er ganske avgjørende for bilens popularitet. Mange tester viser også at dette er en virkelig god bil for norske forhold. En annen elbil som selvfølgelig har et solid salg er Tesla Model S. Elon Musk og hans merke har på mange måter blitt selve symbolet på elbilen og den nye tiden i bilbransjen. Det er imponerende at Model S nå faktisk selger marginalt mer enn den gamle slageren Toyota Rav4. Den blir imidlertid knepent slått av enkelte hybridbiler som har gunstig avgiftsgrunnlag, som Volvo X60. Dette er den neste største av Volvos SUV-er.

Både Toyota og Tesla har imidlertid flere ess i ermet. For Toyota sin del er det Yaris, som nå har passert Rav4 og er modellen med aller størst appell fra Toyota. Mye av grunnen er at Yaris stadig får lavere forbruk, og er en av de mest økonomiske bilene du kan ha i garasjen. Mange ønsker seg nok en Yaris av den grunn, men det skal sies at en del anmeldere har hatt en del ting å innvende mot denne modellen. Kanskje er det også derfor den slås av den rene elmodellen fra Tesla, deres bestselgende Model X som nå selger nesten 5 000 biler i året.

Man skal selvfølgelig heller ikke se bort fra de tyske alternativene når man snakker om bil i Norge. Volkswagen Golf har vært blant de mest populære i landet i mange år, og nå finnes det også Golf både som hybrid og ren elbil. Samtidig får den konkurranse av BMW i3, en av de beste elbilene på markedet i dag.

Ingen kan imidlertid måle seg med Nissan Leaf. Dette er bilen nordmenn virkelig elsker, som har vært suverent bestselgende helt siden den ble lansert for rundt to år siden.