Hvordan innrede et bilverksted

Har du tenkt over at selv en garasje har et nøye gjennomtenkt design? At det bør innredes på en spesiell måte? Mange bruker store summer på rally og banekjøring, og da er det viktig å ha smarte løsninger i bilverkstedet. Men hvordan skal man innrede for å utnytte plassen best mulig?

Bilverkstedets hoveddel

Det er noen ting som er helt grunnleggende for bilverkstedet, og det er grava eller løftebukken. Som regel har et bilverksted en grav, slik at man kan stå oppreist å jobbe under bilen. En løftebukk fungerer litt på samme måte, forskjellen er at man nå står på gulvet.

Oppbevaring for de ansatte

Det er viktig å ha garderobskap til de ansatte. For slenger man bare arbeidstøyet i en stor haug når arbeidsdagen er over, da blir det enda mer rot. Selv et bilverksted skal være rent, og skitne klær bør vaskes etter en viss tid. Det er faktisk krav til garderobeskap til de ansatte gjennom arbeidsforskriften. Med garderobeskap blir det oversiktlig, og man kan skifte til dagligklær etter endt vakt.

Dekkskifte og lager

Dessuten må bilverkstedet ha plass til å skifte dekk. Det er som regel en kompressor som får dekkene av felgen, slik at man kan sette nye dekk på. Tilbyr man kundene å skifte dekk for dem, gir dette en skikkelig god ekstrainntekt. Bilverksted bør ha løsninger for oppbevaring, gjerne med tanke på flere ting:

  • Arbeidsredskaper
  • Forbruksvarer
  • Dokumenter

Redskap bør henge på veggen, der kun anvendte redskap som fungerer blir plassert. Forbruksvarer bør kategoriseres og lagres inn mot vegger eller i egne rom. Her bør man skaffe seg et hylle-system for a-b-c varer. Alt av nøkler, dokumenter og skjema bør arkiveres på kontoret. Derfor bør alle bilverksted ha kontor. Det er som regel kombinert med resepsjon og inngang. Skaff gode løsninger på ditt bilverksted også.